Vad kan vara trevligare än att tillbringa en kvav sommarkväll i trädgården? Problemet är dock ofta att myggor kan förstöra en sådan kväll. Det är förstås en del av naturen, men det finns också antimyggväxter som du kan använda för att få extra vila på din terrass.

1. Citronplanta
Myggor gillar inte den fräscha doften av citron. Det finns därför många medel mot myggor utifrån denna princip. Den mest kända antimyggväxten är citronbh. Du kan använda denna i trädgården såväl som i en kruka i rummet eller sovrummet. Citrongräs är en mycket lättodlad växt. Du kan köpa det i snabbköpet och toko’s. Skär bort de döda bitarna och lägg stjälkarna i vattnet. De rotar inom några veckor. Citrongräs passar även som smaksättare i en rad orientaliska rätter.

2. Ringblomma
Ringblommor har ingen distinkt eller distinkt doft, men myggor ogillar denna växt. Det är ett trevligt fenomen eftersom denna växt också är dekorativ i trädgården och kräver lite skötsel. Man kan också lägga ringblommor i en stor kruka och med det går det att skydda en balkong mot de där irriterande broddarna. Det är ingen idé att gnugga in växtjuicen på huden eftersom effekten inte är baserad på saftens lukt eller smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *